• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

ADD GENEL MERKEZİNDEN SURİYE AÇIKLAMASI

Suriye’de yaşananlar bağlamında bölgemizdeki ve dünyadaki son gelişmelerden alınacak çok ders olduğu açık.

GÜNDEM 11.12.2024 17:39:00 836 0
ADD GENEL MERKEZİNDEN SURİYE AÇIKLAMASI

İlk ders; 2011’den itibaren -tüm uyarılara karşın- uygulanan yanlış politikaların ve yapılan vahim hataların bedeli olarak, başta güneyimizdeki kukla terör devletçikleri ve demografik yapımızı tarumar eden milyonlarca sığınmacı olmak üzere çok ciddi bir dizi sorunla karşı karşıya kaldığımız ve bu sorunları; borca batmış bir hazine, üretimden kopmuş krizden krize sürüklenen bir ekonomi, çökmüş bir eğitim sistemi, adalet dağıtamayan bir yargı düzeni, yaralı bir demokrasi, sivil ve asker aşırı politize olmuş bir bürokrasi ve halkın güvenini büyük ölçüde yitirmiş bir iktidarla aşmak zorunda olduğumuzdur.

İkinci ders; 21. yüzyılın Sevr’i olarak yürürlüğe sokulan ve ABD Dışişleri Bakanı C. Rice’ın Ağustos 2003’de açıkladığı üzere, Kuzey Afrika’dan Çin sınırına kadar 22 ülkenin -etnisite, din ve mezhep temelinde parçalanarak- sınırlarının ve rejimlerinin değiştirilmesini amaçlayan Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) adım adım yürüdüğünün, Afganistan, Irak ve Libya’nın ardından Suriye’nin de halledildiğinin, sıranın İran’a geldiğinin ve nihai hedefinin ülkemiz -haritası ile sabittir- olduğunun görülmesi gerektiğidir.

Üçüncü ve en önemli ders ise, hep öyleydi ama asıl şimdi, Türkiye için izlenecek tek yolun Atatürkçü Düşünce Sistemi (Kemalizm) olduğu ve BOP’un ancak, akıl ve bilim rehberliğinde Laik Cumhuriyet, Antiemperyalist ve Üniter Ulus Devlet, Ulusal Birlik, Hukuk Devleti ve Demokrasi güçlendirilerek engellenebileceğidir.

Yıllardır ülkemizi yönetenler keşke, Büyük Atatürk’ün eşsiz dehasıyla paha biçilmez deneyimlerinden süzdüğü altın değerindeki;

“-Komşularımızın iç işlerine karışmayın!

-Kuzey komşumuz (SSCB-Rusya) ile iyi geçinin!

-Arap ülkelerinin aralarındaki mezhep çatışmalarında taraf olmayın!

-Sorulmadan akıl vermeyin!

-Emperyalist ülkelerin planlarına alet olmayın!” 

öğütlerine uysalar, O’nun devleti maceracılıktan uzak durarak namus ve liyakatla, akıl ve bilimle yönettiği için başarılı olduğunu görebilselerdi..

Herhalde artık herkes anlamış olmalıdır; coğrafyamızda, Üniter Ulus Devlet değilseniz, “Laik, Demokratik, Sosyal, Hukuk Devleti”niteliklerine sahip bir rejiminiz, sağlam bir iç cepheniz, güçlü ve siyasi etkilere kapalı bir ordunuz yoksa, halkınız uluslaşamamışsa, bölge devletleri olarak (1934 Balkan Antantı, 1937 Sadabat Paktı gibi) saldırmazlık ve işbirliği örgütleri de kurmamışsanız bağımsız bir devlet olmayı sürdürmeniz de, emperyalizmin saldırılarından korunmanız da, barış içinde yaşamanız da, bütün kalmanız da zor, hatta olanaksızdır.

Sahaya bakıldığında görülen, İsrail’in önünün açıldığı, “Arz-ı Mev’ud” (Ken’an Diyarı) hedefine yürüme motivasyonunun güçlendiği, topraklarını genişletmeye devam edeceği, batıya petrol ve gaz akışının güvenceye alındığı, tıpkı Afganistan, Irak ve Libya gibi Suriye’nin de daha uzun yıllar kan gölü olmaya devam edeceği ve bölgenin kolay kolay istikrara kavuşamayacağıdır.

Önderinin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu HTŞ ile anlaşıp diğer selefi örgütlerin ve yıllardır eğitip donattığı PYD(YPG)’nin katkılarıyla parçalayarak sınırlarını ve rejimini değiştirdiği Suriye’yi (tıpkı Afganistan’ı Taliban’a teslim ettiği gibi) görünürde bu örgütlere (aslında İsrail’e) teslim eden ABD gibi bir ülkeye güvenip -yine- peşine takılarak kazançlı çıkma hayaline kapılmak büyük hata olur.

Diğer büyük güçlerin tavırları; örneğin Çin’in sessizliği, Rusya’nın 60 küsur yıllık müttefikini ortada bırakması, İngiltere’nin perde gerisinde her zamanki işini yapması ve Almanya dahil AB ülkelerinin suya sabuna dokunmayışları gerçekten ibret vericidir. 

Bir o kadar ibret verici olan da; birkaç gündür dünyaya herkesin verilen rolü oynadığı, üzerinde anlaşmaya varılmış bir senaryo ile çekilip yıllardır sürdürülen bir dizi filmin Suriye bölümünün izlettirilmekte olduğudur. 

Unutulmamalıdır; İngiltere Başbakanı LordPalmerston’un (1784-1865) İngiltere parlamentosunun girişinde de yer alan “İngiltere’nin daimi dostu yoktur. İngiltere’nin daimi düşmanı da yoktur. İngiltere’nin daima çıkarları vardır.” sözü, başta ABD bütün emperyalist ülkeler için geçerlidir. (İsrail bu konuda örnek gösterilemez, çünkü İsrail, ABD’nin dostu ya da müttefiki değil, adeta 51. eyaleti, Orta Doğu’daki uç beyliğidir.)

Durum ciddidir. Kamuoyu doğru bilgilerle aydınlatılmalı, iç cephe bütünlüğü sağlanmalıdır. Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, sığınmacıları ülkelerine gönderme planı hemen devreye sokulmalı, kevgire dönmüş sınırlarımız titizlikle korunmalıdır. Boş böbürlenmeler bırakılmalı, anlık kimi gelişmeleri iç politika malzemesi olarak kullanma fırsatçılığına düşülmemeli, “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesi ve “Devlet Aklı” ile yaşananlar doğru okunup ABD-İsrail-PYD ittifakının bölge planlarına karşı önlem alınmalıdır. 

Türk Ulusu 102 yıl önce olduğu gibi yine emperyalizmi ve uşaklarını hüsrana uğratacak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını dahili ve harici bütün bedhahlara gösterecektir.

Saygılarımızla.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

GENEL MERKEZİ

BEYLİKDÜZÜ’NDE RAMAZAN BOYUNCA SICAK YEMEK DESTEĞİ

Kartal Belediyesi Aşevi’nden Sahur ve İftar Sofralarına Uzanan Sıcak Yemekler

Anahtar Parti’den Kırali’ye Ziyaret

Kartallılar Ramazan’ın İlk İftarında Aynı Sofrada Buluştu

Tuzla Yaşam Ayyıldız ‘Semiha Kibar Sosyal Yaşam Merkezi’ hizmete açıldı

Özel Çocuk ve Aile Akademisi Başladı

BEYLİKDÜZÜ’NDE RAMAZAN PAYLAŞTIKÇA GÜZEL

Yerel Yönetimlerde Çocuk Hakları Strateji Çalıştayı’nın politika belgesi dijital ortamda

Pendik Belediyesinden 60 Spor Kulübüne Destek

PAZAR ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

Ramazan’ın Manevi İklimi Kartal’da Birlik ve Dayanışmayla Karşılanıyor

Kartal Belediyesi’nden Fırınlara Ramazan Öncesi Denetim

Kağıthane Belediyesinden Sucuk Ekmek İkramı

UZMAN DİYETİSYENDEN RAMAZAN’DA KİLO ALMAK İSTEMEYENLERE TAVSİYELER!

Tuzla Belediyesi Erasmus desteğiyle ‘Fit For The Future’ projesini başlattı

Pendik Belediyesi, Ramazan Hazırlıklarını Tamamladı

RAMAZAN’DA SAĞLIKLI BESLENMENİN PÜF NOKTALARI

Kartal’da Miniklerden Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Kartallı Kadınlara Temel İlk Yardım Eğitimi

HOBİ BAHÇELERİ’NDE 7. DÖNEM KURA HEYECANI

Enigma Varyasyonları Adlı Oyun Kartal’da Sahnelendi

ERYILMAZ VE YÖNETİMİNDEN ÇORBA İKRAMI

Kartal’da Sevgililer Günü Coşkusu

Kartal Belediyesi, “Karate ve Kick Boks Dostluk Müsabakası’na Ev Sahipliği Yaptı

BAŞKAN VEKİLİ ÇEBİ’DEN İBB’YE ZİYARET

14 ŞUBAT’TA BEYLİKDÜZÜ’NDE SEVGİ HAKİMDİ

ÜNAL İLERİ MERHUME ANNESİ VE EŞİ İÇİN KURAN OKUTTU

ÇANKIRILILAR DERNEĞİNDEN EĞİTİME DESTEK

AĞA KURT GÖZYAŞLARI İÇİNDE YOLCU EDİLDİ

CHP PENDİK KADIN KOLLARINDAN MAHALLE ZİYARETLERİ

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

DUnyanın en genç lideri olacak

GÖRÜŞ HABER 20 YAŞINDA

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

ÜNAL İLERİ MERHUME ANNESİ VE EŞİ İÇİN KURAN OKUTTU

ÇANKIRILILAR DERNEĞİNDEN EĞİTİME DESTEK

Gürsel Tekin: “ Ben Çağrı Heyeti Başkanıyım”

KARTAL KAYMAKAMI ÇAKICI İLÇE PROTOKOLÜ İLE BİR ARAYA GELDİ

EĞİTİM BİR-SEN İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBE YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BULUŞTU

İYİ PARTİ KARTAL’DAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ

ADALET VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

TUZLA HEM GAZETECİLERİ UNUTMADI

YEREL BASIN BOWLİNG TURNUVASINDA BULUŞTU

Gazetecilere Özel Bowling Turnuvası Sultanbeyli’de Düzenleniyor

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12