İki Çalışanı Olan Şirket Hibe Alabilir mi?

İki Çalışanı Olan Şirket Hibe Alabilir mi?

Kolay İK’dan MEB’in Çıraklık Eğitim Programı için ücretsiz danışmanlık, İki çalışanı olan bir şirket 668 bin TL hibe alabilir

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz Temmuz ayında sonlanan Ustalık Telafi Programı kapsamında sunduğu danışmanlık hizmetiyle 30 firmanın toplam 21 milyon 98 bin TL hibe almasını sağlayan insan kaynakları platformu Kolay İK, şimdi de Bakanlığın Çıraklık Eğitim Programı için danışmanlık hizmeti veriyor. Kolay İK'nın, çözüm ortakları arasında yer alan Neprotech iş birliğiyle sunduğu danışmanlık çerçevesinde, şirketin hibeden yararlanıp yararlanamayacağı, potansiyel hibe tutarı, dokümantasyon ve kayıt işlemleri, uzman bir ekip tarafından tamamen ücretsiz olarak takip ediliyor.

Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı, dört yıl sürecek program kapsamında iki çalışanı olan bir şirketin 668 bin TL, 50 çalışanı olan bir şirketin ise 16,7 milyon TL hibe alabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen programlar ile çalışanlar yeni mesleki yetkinlikler kazanırken veya var olan yetkinliklerini geliştirirken şirketler de teşvik ve hibelerden yararlanıyor. Ancak bunlardan yararlanmak için evrakların mevzuata uygun bir şekilde hazırlanması ve uygulama süreçlerinin takibi büyük önem taşıyor. İnsan kaynakları platformu Kolay İK, çözüm ortakları arasında yer alan Neprotech iş birliği ile teşvik ve hibe programları için şirketlere ücretsiz danışmanlık sunuyor.

“Evrakları mevzuata göre hazırlıyor, uygulama süreçlerini yönetiyoruz”

Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı, teşvik ve hibe programlarına katılım sürecini ve bu alandaki hizmetlerini şu sözlerle anlattı; “Bu programlar hem çalışanlara hem de şirketlere ciddi fayda sağlıyor. Ancak katılım aşamasındaki hesaplama, takip ve dokümantasyon işlemleri işverenler ve İK departmanları için ciddi bir yük oluşturuyor. Özellikle şirketin kadrosunda bordro ve teşvik alanında uzman biri yoksa hangi kişilerin bu kapsama girdiğinin tespiti, potansiyel teşvik tutarının doğru hesaplanması, dokümantasyon ve kayıt işlemlerinin yürütülmesi daha da zorlaşıyor. Biz de Kolay İK olarak, çözüm ortaklarımızdan Neprotech iş birliği ile tüm bu işlemler için ücretiz olarak danışmanlık hizmeti veriyoruz. Alanında uzman Bordro-Teşvik Danışmanlığı Departmanımız, Neprotech’in bu alanda geliştirdiği yazılımı kullanarak evrakları mevzuata göre hazırlıyor ve uygulama süreçlerini profesyonel olarak yönetiyor. Bu sayede şirketlerin teşvik ve hibeleri düzenli olarak almasını sağlıyor, programın tamamından veya bir bölümünden nasıl yararlanabileceklerini en ince ayrıntısına kadar paylaşıyoruz.”

Geçtiğimiz Temmuz ayında sonlanan Ustalık Telafi Programı kapsamında 30 şirketin toplam 21 milyon 98 bin TL hibe almasını sağladıklarını söyleyen Yalı, “Çıraklık Eğitim Programı’nda da iki çalışanı olan bir şirket toplam 668 bin 482 TL, 50 çalışanı olan bir şirket ise toplam 16 milyon 712 bin TL’ye varan hibeden yararlanabilir. Bu süreci yönetmemiz için bize başvuran şirket, programa katılmaya hak kazanırsa hibe üzerinden pay alıyoruz ancak katılmaya uygun değilse hiçbir ücret talep etmiyoruz” dedi.

18-22 yaş arası çalışanları olan şirketler başvurabilir

MEB’in Çıraklık Eğitim Programı’na, ‘18 - 22 yaş aralığında ve eğitim durumu ortaokul mezunu, lise terk veya açık lise öğrencisi’ çalışanları olan şirketler, herhangi bir kayıt üst limiti bulunmaksızın başvurabiliyor. Stajyerler ve yabancı uyruklu çalışanlar ise program kapsamı dışında kalıyor. Program çerçevesinde her bir çalışan için ilk üç yıl boyunca asgari ücretin yüzde 30’u, dördüncü yıl ise asgari ücretin yüzde 50’si tutarında hibe ödemesinden faydalanılabiliyor.

Kolay İK Hakkında:

Türkiye'nin SaaS modelinde hizmet veren ilk ve en büyük insan kaynakları platformu Kolay İK, 2015 yılında kuruldu. Bugün 1.800’den fazla şirkette 4 binden fazla İK yöneticisi ve 150 binden fazla çalışan tarafından aktif olarak kullanılan Kolay İK, şirketlerin kariyer sayfalarını oluşturması ve çalışanların işe alım sürecinden itibaren tüm insan kaynakları süreçlerinin dijital ortamda, uçtan uca yönetilmesini sağlıyor. Kolay İK’nın hizmetleri arasında çalışan özlük bilgilerinin tutulması, izin, maaş, prim, avans ve harcamaların takibi, performans değerlendirme, eğitim, takvim, vardiya ve zimmetlerin yönetimi, işe alım ve aday takip sistemi gibi temel İK süreçlerinin yanı sıra İK Danışmanlığı ve Bordro Hesaplama Hizmetleri gibi şirketlere özel sunulan hizmetler de bulunuyor. 19 ülkede kullanılan Kolay İK, 6 dil seçeneğiyle sunuluyor. 



Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Irak güçleri Kerkük’e girdi

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

Usta sanatçı Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı

BAYRAM BEKAR BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

OĞUZHAN BAYRAK GÜVEN TAZELEDİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pendik’te Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik Bayramı Törenlerle Başladı

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

ZİYA ÜNKER’DEN TÜRKAN KURTULMAZ’A ZİYARET

Deprem Kapıda, Yazılım Sömürüsüne Dur De!

AV. TÜRKAN KURTULMAZ GÜVEN TAZELEDİ

AV. Türkan Kurtlmaz Güven Tazeledi

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

BAYRAM BEKAR BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

“Tımarhane Hademesi” Kartallı Seyircisiyle Buluştu

BEYLİKDÜZÜ’NDE ENGELLERİ KALDIRAN DOSTLUK PROJESİ

KÂĞITHANE’DE YAŞAM BECERİ ATÖLYELERİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ

MHP PENDİK GÜCÜNE GÜÇ KATTI

OĞUZHAN BAYRAK GÜVEN TAZELEDİ

EKREM İMAMOĞLU’NA SEVGİ SELİ

ÖZGÜR ÖZEL’DEN PENDİK ÇIKARTMASI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pendik’te Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik Bayramı Törenlerle Başladı

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

KARTAL'DA YILSONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Kartal Belediyesi’nden 19 Mayıs’a Yakışır Kutlama: Spor ve Sanatla Dolu Bir Bayram

BEYLİKDÜZÜ’NÜN ÖZEL SPORCULARI MASA TENİSİNDE TER DÖKTÜ

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Niloya, "Yürüyen Çalı" ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor

Kartal Belediyesi’nden Nefes Farkındalık Semineri

ZİYA ÜNKER’DEN TÜRKAN KURTULMAZ’A ZİYARET

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ BAKSM’DE SERGİLENİYOR

Disleksi Nedir, Ne Değildir?

Kartal’da Engeller Değil Çözüm Yolları Konuşuldu

Kartal Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde Her Ay 244 Vatandaş Eğitim Alıyor

Engelsiz Şenlikte Gönüllerince Eğleniyorlar

Kartal Belediyesi’nden Besin Alerjisi Farkındalığı Etkinliği

Prof. Dr. Oğuz Özyaral’dan Bahar Alerjisi Uyarısı

SPORCULAR 8. KEZ ŞEHİTLER İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

AÇEM Yıl Sonu Gösterileri Başladı

ANNELER GÜNÜ’NÜ DOĞAYLA İÇ İÇE GEÇİRDİLER

Hastalık Değil Farklılık

Yükleniyor