-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
ÇOCUK OYUNCAĞIMI UYUŞTURUCU TUZAĞIMI?
Son yıllarda uyuşturucu kullanma oranı 7 yaş ve altı olarak görülmeye başlandı. Bunun nedeni ne kadar araştırılsa da bir türlü bulunamıyor.
Mahalle aralarında bulunan bakkal ve marketlerde çocukların kolaylıkla ulaşabileceği içerisinden oyuncak ve şekerleme çıkan renkli yumurtaların içinden çıkan şekerlemelerin EKSTAZİ dediğimiz maddeye benzerliği küçük beyinlerde yer edeceği ve bu şekerlere benzetilerek üretilen uyuşturucu haplarını ayırt edemedikleri için olduğunu düşünmeden edemiyor insan biz ebeveynler olarak çocuklarımıza aldığımız bu tarz ürünleri onlar görmeden başka bir ortamda açarak onlara vermeliyiz. Neden mi? Çünkü içinden oyuncak çıkan bu tarz yumurtalardan çocuklarımızın hayatını karartacak olan uyuşturucu haplarına çok benzeyen bu şekerlemelerle karşılaşmalarını engellemek hepimizin elinde.
Çocuklarımıza tehlikenin nereden geleceği belli olmayan bir zamanda yaşıyoruz. Benim çocuğum yapmaz diyoruz ama artık bizler çocuğumuzu buna alıştırıyoruz diye düşünüyoruz. Neden mi? Geçtiğimiz günlerde marketler ve mahalle bakkalların da satılan ve çocuklar için içinde oyuncak olan bir yumurta aldık.
Bu yumurtanın içinde çocuklar için ufak tefek oyuncaklar çıkıyor biz bunu çocuğumuz olduktan sonra öğrendik. Bu yumurtanın içinde biz annelerin şeker sanarak çocuklarımıza verebileceğimiz şekerlemeler çıkıyor.
Fakat bu şekerlemelerin görüntüsü Ekstazi dediğimiz ve çocuklar arasında hızla yaygınlaşan bir uyuşturucu türüne benzemesi çok şaşırtıcı ben bu şekerlemelerle karşılaşınca çocuğuma göstermeden lavaboya dökerek imha ettim.
Fakat daha sonra evladım tekrar bu yumurtalardan isteyince ben başka bir marketten aldım bu sefer onda da aynı şekerlemeler çıktı. Ben bu durumu hem ilçe Kaymakamına hem de ilçe emniyet amirine bahsettiğim zaman onlar da şaşırdı.
Biz şimdi ebeveynler olarak yetkililere şunu sormak istiyoruz çocuklar için üretilen bu ürünler denetlenmeden mi bu satış yerlerine gönderiliyor biz anneler benim evladım uyuşturucu batağına düştü mü? Arkadaşları bu maddeleri kullanıyor mu? Diye düşünmek istemiyoruz yetkililerin bir an evvel bu duruma el atmasını istiyoruz.

İYİ PARTİ KARTAL’DA BAYRAMLAŞMA
ÖMER İÇMELİ’NİN ACI GÜNÜ
CHP PENDİK PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞTI
RAMAZAN BAYRAMI’NDA MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ RİNG SEFERİ
Ramazan Dayanışma, Paylaşma ve Komşuluk Bağlarının Güçlendiği Bir Ay
Başkan Gökhan Yüksel’den Ramazan Bayramı Mesajı
TUZLA’DA BAYRAM ŞENLİĞİ BAŞLIYOR
3. GELENEKSEL ÇANAKKALE GEÇİLMEZ SATRANÇ TURNUVASI’NDA HAMLELER KONUŞTU
Kartal Belediyesi’nden Afet Farkındalığı Çalışması
Ramazan Destekleri Tamamlandı
Kartal Belediyesi’nden Kadir Gecesi’nde Lokma ve Kandil Simidi İkramı
Merhum Meclis Üyesi Umut Daştan, Mezarı Başında Anıldı
Kartal’da 18 Mart’ta Çanakkale Şehitleri 111. Yılında Saygıyla Anıldı
PENDİK’TE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
CHP PENDİK SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADI
BEYLİKDÜZÜ HAYIRLI İFTAR SOFRASI 11’İNCİ KEZ KURULDU
Kartal Belediyesi’nden İbadethanelerde Kapsamlı Temizlik ve Bakım Çalışması
Gazeteciler Aile Ortamında İftarda Bir Araya Geldi
10. VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BEYLİKDÜZÜ’NDE ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ
TUZLA BELEDİYESİ VE İBB İŞ BİRLİĞİNDE TRAFİĞİ RAHATLATACAK DÜZENLEME
BASINA TEŞEKKÜR VE "ORTAK AKIL" VURGUSU
Burak Bora Anadolu Lisesi’nden Bir Başarı Daha
TIP BAYRAMI’NDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYNI SOFRADA BULUŞTU
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
BAKSM 32. İFSAK KISA FİLM FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Çorbada Bizim de Tuzumuz Var
ELÇİ’NİN İFTARINA YOĞUN İLGİ
PENDİK’TE MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKTI
Yükleniyor





