-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,16% -0,14
-
EURO
50,83% 0,65
-
GRAM ALTIN
7108,34% -0,38
-
Ç. ALTIN
11534,35% -0,30
Atık İlaç Projesine Başarı İmzası
Ataşehir Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve halk sağlığını korumak amacıyla başlattığı atık ilaç toplama projesiyle büyük bir başarıya imza atmaya devam ediyor.
Proje kapsamında bu zamana kadar toplamda 12.7 ton atık ilaç toplanırken, projeyle ilgili konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ise, daha temiz bir gelecek için bu tarz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerinin mesajını verdi.
Atık ilaçların bilinçsiz bir şekilde bertaraf edilmesi ciddi çevresel zararlara yol açabiliyor. Ataşehir Belediyesi ise bu sorunun önüne geçmek ve doğanın korunmasını sağlamak amacıyla “Sıfır Atık Projesi” kapsamında önemli bir adım daha atarak atık ilaçların doğru bir şekilde bertaraf edilmesini sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
2020 yılında başlatılan projede bu zamana kadar 12.7 ton atık ilaç toplayan Ataşehir Belediyesi, iki hafta arayla yaptığı toplamalarla doğaya zararı minimuma indirmeyi amaçlarken, 2024 yılında ise topladığı 3.2 ton atık ilaçla dikkat çeken bir rakama da ulaşmış oldu.
Atık İlaçlar 153 Noktada Toplanıyor
18 Temmuz 2020’de başlatılan projede, kullanılmayan veya son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, kontrollü bir şekilde toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf ediliyor. Proje kapsamında ilçede 153 farklı noktada atık ilaç toplama kutuları yerleştirildi. Bu noktalar arasında eczaneler ve belediyeye ait sağlık merkezleri de bulunuyor. Ataşehir Belediyesi ekipleri, iş birliği yapılan eczanelere ve sağlık merkezlerine yerleştirilen kutuları düzenli aralıklarla kontrol ederek biriken atık ilaçları topluyor.
Çevreye Duyarlı Toplum Bilinci Oluşturuluyor
Atık ilaçların doğru bir şekilde bertaraf edilmesi, hem çevre sağlığı hem de halk sağlığı açısından kritik bir öneme sahip. Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje sayesinde çevreye duyarlı bir toplum oluşturularak, atıkların herkes tarafından uygun bir şekilde bertaraf edilmesi sağlanıyor. Eczanelere yerleştirilen atık ilaç toplama kutularına ilaçlarını güvenli bir şekilde bırakan vatandaşlar, doğanın korunmasına katkı sağlıyor. Bu sayede, atık ilaçların doğaya karışmasının engellenmesiyle, çevre kirliliği ve sağlık riskleri minimuma indiriliyor.
Ataşehir Belediyesi, bu projeyle çevre bilinci yaygınlaştırarak, çevreyi korumak ve halk sağlığını güvence altına almak için önemli bir adım atmış oluyor.
“Daha Temiz Bir Gelecek Bırakmak İçin Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz”
Atık ilaç toplama projesinin doğanın korunmasına sağladığı öneme ve çevre bilincini geliştirmeye yönelik katkısına dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Çevre konusundaki bu önemli projemiz sadece bugünü değil, geleceğimizi de göz önünde bulundurarak tasarlanmış bir çalışma. Toplanan atık ilaçlar, belediyemize ait geçici atık depolama alanlarında bir süre güvenli bir şekilde bekletildikten sonra, çevreye zarar vermeyen uygun yöntemlerle bertaraf edilmek üzere ilgili tesislere gönderiliyor. Böylece, atık ilaçlar doğaya karışmadan doğru şekilde imha edilerek çevrenin korunmasına katkı sağlanıyor. O yüzden çevre duyarlılığını artırmak ve daha temiz bir gelecek bırakmak için bu tarz çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Ataşehirli komşularımızın bu konuda gösterdiği duyarlılık, toplum genelinde çevre bilincinin artmasına önemli ölçüde katkı sağlayacak. Atık ilaçların doğru şekilde bertaraf edilmesi, sadece Ataşehir için değil, tüm toplum için sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre oluşturma yolunda atılmış çok önemli bir adım olacak” dedi.

10. VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BEYLİKDÜZÜ’NDE ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ
TUZLA BELEDİYESİ VE İBB İŞ BİRLİĞİNDE TRAFİĞİ RAHATLATACAK DÜZENLEME
BASINA TEŞEKKÜR VE "ORTAK AKIL" VURGUSU
Burak Bora Anadolu Lisesi’nden Bir Başarı Daha
TIP BAYRAMI’NDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYNI SOFRADA BULUŞTU
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
BAKSM 32. İFSAK KISA FİLM FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Çorbada Bizim de Tuzumuz Var
ELÇİ’NİN İFTARINA YOĞUN İLGİ
PENDİK’TE MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKTI
Özel Ege Bilim Okulları’ndan Matematiği Sevdiren Atölye
Tuzla Belediyesi’nden Konaşlı TOKİ ve çevresine ücretsiz ring hizmeti
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
ATIK YAĞLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
ÜLKÜ OCAKLARI İFTARDA BULUŞTU
BAŞKAN ÇALIK 355 GÜN SONRA İLK KEZ HÂKİM KARŞISINDA
SOKAKTA SAHADA SAHNEDE KADINLA GÜÇLENEN KENT
8 MART’TA ANLAMLI BULUŞMA
CHP PENDİK İHTİYAÇ SAHİBİ VE ENGELLİ BİREYLERLE İFTARDA BULUŞTU
KARTAL’DA KADINLARA ANLAMLI ARMAĞAN
BAŞKAN VEKİLİ ERAY KARADENİZ, PERSONELİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
NAZAN ÖNCEL “YARINSIZ YARIN” İLE KÜÇÜKÇEKMECELİ KADINLARLA BULUŞTU
BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK ATIK EĞİTİMİ
Pendik Belediyesi “Tekne Orucu” Geleneğini Sürdürüyor
ÇAYKARALILAR BAŞKANINI SEÇTİ
CHP PENDİK İFTARDA BULUŞTU
Yükleniyor





