-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,36% 0,04
-
EURO
51,35% 0,09
-
GRAM ALTIN
6353,13% -1,09
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN AFETLERE KARŞI FARKINDALIK SEMİNERİ
Beylikdüzü Belediyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlediği seminerle engelli, yaşlı ve özel gereksinimli bireyler için depremde alınması gereken önlemleri ele aldı.
Beylikdüzü Belediyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlediği seminerle engelli, yaşlı ve özel gereksinimli bireyler için depremde alınması gereken önlemleri ele aldı. Uzmanlar, afet öncesi hazırlık, tatbikat ve doğru ilk yardım uygulamalarının önemine dikkat çekti.
Afetlere karşı toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, “Engelli, Yaşlı ve Özel Gereksinimli Bireyler İçin Deprem Stratejisi ve Risk Azaltma Yöntemleri Semineri” düzenledi. Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Engelli Bakım, Rehabilitasyon ve İletişim Uzmanı Adem Kuyumcu, engelli, yaşlı ve özel gereksinimli bireylerin afet öncesinde ve afet sırasında alması gereken önlemler ile risk azaltma yöntemlerine değindi. Beylikdüzü Belediyesi Nefes Arama ve Kurtarma Medikal Tim Sorumlusu Nazmiye Aslıtürk ise doğal afetlerde doğru ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi vererek acil durumlarda yapılması gereken müdahaleler konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminerde, afetlere hazırlığın önemine dikkat çekilirken Beylikdüzü Belediyesi’nin engelsiz ve güvenli bir yaşam için yürüttüğü çalışmalar bir kez daha vurgulandı.
“Tatbikatlar yaparsak insanları afetlere alıştırabiliriz”
Seminerde tatbikatın öneminden de bahseden Adem Kuyumcu, “Deprem farkındalığıyla ilgili olarak televizyonlarda sürekli zemin, bina ve faylar hakkında konuşuluyor. Ancak maalesef vatandaşın ne yapacağı yeterince konuşulmuyor. Önce bireysel tedbirleri almamız gerekiyor. Tatbikatlar yapmamız lazım; ancak bu şekilde insanları afetlere alıştırabiliriz. Tatbikat olmadan acil durumda doğru müdahale de yapılamaz, dolayısıyla deprem anında doğru kurtarma yöntemi de uygulanamaz. Eğer tatbikat yaparsak otizmli, Down sendromlu, zihinsel, ortopedik, görme ve işitme engelli bireyler için deprem anındaki riskleri azaltmış oluruz. Bu yüzden sık sık tatbikatlar yaparak bunu hayatın bir parçası haline getirmeliyiz. Depremden korkmadan, aile olarak hazırlığımızı yapıp gerekli tedbirleri alarak bilinçli ve kaygısız bir şekilde yaşamaya devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.


CHP PENDİK MUHTAR ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR
BEYNİN TEMİZLİK DENGESİ BOZULURSA ÖĞRENME DE ETKİLENİYOR
ÇALIK: VİCDANIMIN KABUL ETMEDİĞİ HİÇBİR BELGENİN ALTINA İMZA ATMADIM
İSTANBUL’UN SORUNLARI TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE TAŞINDI
BAŞKAN ÇALIK SAVUNMASINI YAPTI
Dünya Su Günü ve Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
Kartal’da Tiyatro Rüzgârı: Hafta Boyunca Perdeler Kapanmıyor!
TOPAL AİLESİNİN ACI GÜNÜ
Merhum Hüseyin Güler Vefatının İkinci Yılında Mezarı Başında Anıldı
KAĞITHANE’DE SİYASİLER BU BAYRAMDA DA BAŞKAN ÖZTEKİN’İN EV SAHİPLİĞİNDE BULUŞTU
İYİ PARTİ KARTAL’DA BAYRAMLAŞMA
ÖMER İÇMELİ’NİN ACI GÜNÜ
CHP PENDİK PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞTI
Pendik’te Geleneksel Bayramlaşma Töreni Yoğun Katılımla Gerçekleşti
RAMAZAN BAYRAMI’NDA MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ RİNG SEFERİ
Ramazan Dayanışma, Paylaşma ve Komşuluk Bağlarının Güçlendiği Bir Ay
Başkan Gökhan Yüksel’den Ramazan Bayramı Mesajı
TUZLA’DA BAYRAM ŞENLİĞİ BAŞLIYOR
3. GELENEKSEL ÇANAKKALE GEÇİLMEZ SATRANÇ TURNUVASI’NDA HAMLELER KONUŞTU
Kartal Belediyesi’nden Afet Farkındalığı Çalışması
Ramazan Destekleri Tamamlandı
Kartal Belediyesi’nden Kadir Gecesi’nde Lokma ve Kandil Simidi İkramı
Merhum Meclis Üyesi Umut Daştan, Mezarı Başında Anıldı
Kartal’da 18 Mart’ta Çanakkale Şehitleri 111. Yılında Saygıyla Anıldı
PENDİK’TE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
CHP PENDİK SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADI
BEYLİKDÜZÜ HAYIRLI İFTAR SOFRASI 11’İNCİ KEZ KURULDU
Kartal Belediyesi’nden İbadethanelerde Kapsamlı Temizlik ve Bakım Çalışması
Gazeteciler Aile Ortamında İftarda Bir Araya Geldi
Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi Kartal’da Açıldı
Yükleniyor



