-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,53% -0,77
-
GRAM ALTIN
7126,77% -1,09
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Dijital ve Topraksız Tarım Ele Alındı
Kartal Belediyesi, sektörün önde gelen isimlerine ilham vermek ve bilgi aktarımı sağlamak amacıyla, ‘Kartal Talks’ adıyla, modern tarım yöntemleri ve teknolojilerinin ele alındığı bir konferansa ev sahipliği yaptı.
Kartal Belediyesi Makina Hangar Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nde gerçekleşen konferansa, çok sayıda birim müdürü ve vatandaş katıldı. ION Akademi Kurucusu Ali Rıza Ersoy ve Uptechlabs Kurucusu Mert Kalaycı’nın konuşmacı olarak yer aldığı konferansta, dijital ve topraksız tarım konuşuldu.
Konuşmacı Ali Rıza Ersoy, dijital tarım konusunu ele alırken, Mert Kalaycı ise topraksız tarım ile ilgili bilgi ve tecrübelerini aktardı. Katılımcılar, merak ettikleri soruları konferans boyunca konuşmacılara yönlendirdi.
“Endüstri ve tarım 4.0 geleceği şekillendiriyor”
Konferansın ilk konuşmacısı olan ION Akademi Kurucusu Ali Rıza Ersoy, dijital tarımın dünü, bugünü ve geleceği hakkında etraflı bir konuşma gerçekleştirdi.
Ersoy, konuşmasın başında tarım ve endüstri devriminin tarihini ele aldı. İnsanlığın endüstri devrimi ile seri üretime geçtiğini ifade eden Ersoy, bunun toplumsal alanda büyük refah ortamını sağladığını ifade etti.
Şimdi insanlığın, endüstri devrimindeki teknolojiyi, tarım sektöründe de uygulamaya hazır olduğunu vurgulayan Ersoy, tarım 4.0 kavramının bugünü ve geleceği şekillendirdiğini kaydetti.
Yapay zekâ, yeni yazılımlar ve yeni üretilen teknoloji sayesinde dünyada tarımın geleceğini şekillendirecek en önemli unsurların olacağını belirtti.
Konferansın devamında, Uptechlabs kurucusu Mert Kalaycı ise topraksız tarım hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Mert Kalaycı, topraksız tarımın, dünyada su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiği bu dönemde, geleceğin en önemli tarım araçlarından biri olacağını ifade etti.
Konferans sonunda, katılımcılar merak ettikleri soruları konuşmacılara yönlendirdi.
PENDİK’TE MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKTI
Özel Ege Bilim Okulları’ndan Matematiği Sevdiren Atölye
Tuzla Belediyesi’nden Konaşlı TOKİ ve çevresine ücretsiz ring hizmeti
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
ATIK YAĞLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
ÜLKÜ OCAKLARI İFTARDA BULUŞTU
BAŞKAN ÇALIK 355 GÜN SONRA İLK KEZ HÂKİM KARŞISINDA
SOKAKTA SAHADA SAHNEDE KADINLA GÜÇLENEN KENT
8 MART’TA ANLAMLI BULUŞMA
CHP PENDİK İHTİYAÇ SAHİBİ VE ENGELLİ BİREYLERLE İFTARDA BULUŞTU
KARTAL’DA KADINLARA ANLAMLI ARMAĞAN
BAŞKAN VEKİLİ ERAY KARADENİZ, PERSONELİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
NAZAN ÖNCEL “YARINSIZ YARIN” İLE KÜÇÜKÇEKMECELİ KADINLARLA BULUŞTU
BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK ATIK EĞİTİMİ
Pendik Belediyesi “Tekne Orucu” Geleneğini Sürdürüyor
ÇAYKARALILAR BAŞKANINI SEÇTİ
CHP PENDİK İFTARDA BULUŞTU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL İLÇE PROTOKOLÜNÜ AĞIRLADI
NİYAZİ GÜNERİ FATİH YAVAŞ’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
TUZLA RAMAZANDA TİYATROYA DOYUYOR
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIK YENİDEN SİLİVRİ’YE SEVK EDİLDİ
BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK ATIK EĞİTİMİ
10. Vedat Günyol Deneme Ödülünü “Gölgenin Rüyası” Kazandı
Kartal Belediyesi Zabıta Memuru Alımı İçin Mülakatlar Tamamlandı
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN AFETLERE KARŞI FARKINDALIK SEMİNERİ
KARTAL KAYMAKAMI YETİMLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
Öğrencilere “Matematik Tamir Atölyesi”
28 Şubat’ın Yıl Dönümünde Pendik’te Anma, Sergi ve Tiyatro Programı
Yükleniyor



