Tarih: 09.08.2024 16:08

EL YAPIMI KÂĞIT ATÖLYESİ ÇOCUKLARI AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kâğıthane Belediyesi bünyesinde hizmet veren El Yapımı Kâğıt Atölyesi’nde el yapımı kâğıtçılık yaşatılmaya devam ediyor. Atölyeye gelen çocuklar atık kumaşların geri dönüştürülmesiyle farklı tür ve renkte kâğıt elde ediyorlar.

Çocuklar El Yapımı Kâğıt Atölyesi’ndehem kâğıdın binlerce yıllık tarihini hem de çevreye zarar vermeden geri dönüşüm gibi doğal yöntemlerle, kâğıt yapımını öğreniyorlar.

El Yapımı Kâğıt Atölyesi’nde kâğıtlar tamamen doğal malzemelerden üretiliyor. Atık pamuk, ipek, keten, yumurta kolileri, gazete kâğıtları ve mısır dalları gibi birçok atıktan kâğıt üretiliyor.

Kâğıt Atölyesine gelen çocuklar kendi ürettikleri kâğıtları kullanma imkânı da buluyor. El yapımı Kâğıt Atölyesine gelerek kendi getirdikleri atık kâğıtları ve selüloz içerikli malzemeleri uygulamalı bir şekilde geleneksel yöntemlerle el yapımı kâğıda dönüştürüyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —