• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,29% -0,01
  • EURO

    51,30% -0,04
  • GRAM ALTIN

    6684,03% 0,93
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Gazeteci-Yazarlar Berkan Gültekin Ve Timur Soykan Maltepelilerle Buluştu

Maltepe Belediyesi’nce düzenlenen kent söyleşilerinin dördüncüsü, gazeteci-yazarlar Berkan Gültekin ve Timur Soykan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

YEREL 18.02.2025 16:27:00 250 0
Gazeteci-Yazarlar Berkan Gültekin Ve Timur Soykan Maltepelilerle Buluştu

“Yargı, siyaset, toplum: Türkiye nereye gidiyor?” başlıklı söyleşide yargıda son günlerde yaşanan olaylar masaya yatırıldı. Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen, söyleşi sonunda katılımcılara ve gazetecilere teşekkür ederek, “Umutsuzluğa yer yok. Bir arada güçlüyüz.” mesajı verdi.  Maltepe Belediyesi’nce düzenlenen kent söyleşilerinin dördüncüsü Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gazeteci-yazarlar Berkan Gültekin ve Timur Soykan’ın katıldığı “Yargı, siyaset, toplum: Türkiye nereye gidiyor?” başlıklı söyleşi ilgiyle karşılandı. Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı söyleşi, Timur Soykan’ın konuşmasıyla başladı. 

SOYKAN: “DÜŞÜNCELERİ AÇIKLAMAYI YASAKLAYAN BİR KORKU İMPARATORLUĞU VAR”

Maltepe’de olmaktan ve büyük bir ilgiyle karşılaşmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Timur Soykan, “Birbirimizden enerji ve güç alarak adaletsizliğe, bu karanlığa karşı omuz omuza olmak, yan yana durmak gerekiyor. Türkiye maalesef iyi bir yere gitmiyor. Bu ülkeye yapılan en büyük bir kötülük, düşüncelerini açıklama özgürlüğünün elimizden alınması. Düşünceleri açıklamayı yasaklayan bir korku dönemi içerisindeyiz. Anayasal güvence altında olması gereken bu hürriyet ne kadar önemli, birlikte görüyoruz. Ülkenin büyük çoğunluğunda bir çığlık hâkim ancak korku imparatorluğu insanları suskunluğa itiyor.” dedi. 

“BU KÖTÜLÜĞÜN SONUNU GETİRECEĞİZ”

Adliye ve polis muhabirliği yaptığından bahsederek konuşmasını sürdüren Timur Soykan, yargının siyasallaştığı süreci Ergenekon davaları, 17-25 Aralık sürecinde yaşananlar, amiraller davası, ÖSYM’de sınav sorularının çalınması, 15 Temmuz sürecinden örneklerle açıklarken, “Şu an yazılan iddianamelerde inanın hayal gücümün dahi erişemediği iddialar var. Eskiden yine yargıda problemlerimiz vardı ama bu kadar somut olmayan, tamamen komplo teorileriyle yazılan iddianame yoktu. Tabi bunların sonucunda böyle nedenlerle gözaltına alınan veya tutuklanan insan da görmemiştim. Bunların içinde gazeteciler ve hiçbir suçu olmayan o kadar çok insan var ki. Gezi Davası yargının siyasallaştığının apaçık bir göstergesi. Bu davadan yatanlar masum insanlar. Temiz, pırıl pırıl isimler. Bu davalara bakan hakimlerden biri ‘bırakın suç delilini, iddianame adamların masum olduğunu belgeleyen delillerle dolu’ diyor. İşte yine Gezi’de etki ajanları, yönlendirici ajanlar diye akıl almaz tabirlerle insanlar yargılanıyor.” diye konuştu. Ülkede yaşanan hukuksuzluklardan örnekler vererek konuşmasını sürdüren Soykan sözlerini şöyle noktaladı: “O kadar büyük karanlıkla karşı karşıyayız ki... Çeteler koalisyonu söz konusu. Ahlaki olarak ülkenin çöktüğü, devletin çöktüğü sistemle karşı karşıyayız. Rejim bunun için inşa edildi, rejimin ta kendisi bu. Devlet çetelerin aygıtına dönüşmüş durumda. Karanlık bir tablo çizdim. Ancak bu çeteler halktan çok korkuyorlar. Tek dertleri para. Asla memlekete küsmeyin. Ben memlekete küstüm diye bir şey olmaz. Örgütlenip bir araya geleceğiz. Bu kötülüğün sonunu getireceğiz.”  Gazeteci-yazar Berkant Gültekin ise, belediyeye kendilerine böyle bir imkân verdiği için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Oldukça zorlu ve sert bir süreçten geçiyoruz. Siyasetin momentumu gün geçtikçe değişiyor, bazen umut doluyuz, bazen de umutsuzluk içindeyiz. En son ana muhalefet partisinin yerel seçimlerde birinci parti olması bir umut doğurdu. Elbette bu umut Gezi’yle daha önceden bir direniş olarak başlamıştı.” dedi.

GÜLTEKİN: “BU REJİME TESLİM OLMAYACAĞIZ”

İktidarın, ciddi bir kadrolaşma sağladığını, bazı kadrolaşma açıklarını ittifak partileriyle kapattığını belirten Berkant Gültekin “Bu süreçteki en kritik yol ayrımı Başkanlık rejimi oldu. Bundan sonra devletin güvenlik ve tehdit algısı yeni rejimin ihtiyaçlarına göre regüle oldu. Yeni hukuk rejimi delile ihtiyaç duymuyor. Anayasa tartışması artık kapağı sıkma tartışmasından öteye gitmez. Bu sistemde daha kolay cezalandırmaya ihtiyaç var. Artık iktidar toplumu sözle, fikirle ikna edemediği için sopa ile bu işi yapabiliyor. Son süreçte yaşananlar da bunun bir göstergesi. Anayasayı referanduma götürmezler. Çünkü bu oldukça riskli ve olumsuz bir oylama olabilir. 400’ü bularak Meclis’te çözmeye çalışıyorlar. İktidar muhalif tabanı dağıtmak için bu yüzden çok uğraşıyor. Ancak bunu başaramıyor. Bu demokrasi birikimi ve aydınlanmanın bir sonucudur. İktidar demokrasi sahnesini daraltma eğiliminde. İşte halk bu sahnede olursa siyasetin geometrisi değişir ve o zaman başka bir ülkede güne uyanırız. İşte bu yüzden burada olan ve Türkiye'nin dört bir yanından herkesin bu rejime teslim olmadan mücadele edeceğini düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.  Söyleşi sonrası “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.” sloganları atıldı. Etkinliğin sonunda Belediye Başkanı Esin Köymen, kısa bir konuşma yaparak, ““Umutsuzluğa yer yok. Bir arada güçlüyüz.” mesajı verdi. Köymen katılımcılara çiçek takdim etti.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ RİNG SEFERİ

Ramazan Dayanışma, Paylaşma ve Komşuluk Bağlarının Güçlendiği Bir Ay

Başkan Gökhan Yüksel’den Ramazan Bayramı Mesajı

TUZLA’DA BAYRAM ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

3. GELENEKSEL ÇANAKKALE GEÇİLMEZ SATRANÇ TURNUVASI’NDA HAMLELER KONUŞTU

Kartal Belediyesi’nden Afet Farkındalığı Çalışması

Ramazan Destekleri Tamamlandı

Kartal Belediyesi’nden Kadir Gecesi’nde Lokma ve Kandil Simidi İkramı

Merhum Meclis Üyesi Umut Daştan, Mezarı Başında Anıldı

Kartal’da 18 Mart’ta Çanakkale Şehitleri 111. Yılında Saygıyla Anıldı

PENDİK’TE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

CHP PENDİK SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADI

BEYLİKDÜZÜ HAYIRLI İFTAR SOFRASI 11’İNCİ KEZ KURULDU

Kartal Belediyesi’nden İbadethanelerde Kapsamlı Temizlik ve Bakım Çalışması

Gazeteciler Aile Ortamında İftarda Bir Araya Geldi

10. VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

BEYLİKDÜZÜ’NDE ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ

TUZLA BELEDİYESİ VE İBB İŞ BİRLİĞİNDE TRAFİĞİ RAHATLATACAK DÜZENLEME

BASINA TEŞEKKÜR VE "ORTAK AKIL" VURGUSU

Burak Bora Anadolu Lisesi’nden Bir Başarı Daha

TIP BAYRAMI’NDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYNI SOFRADA BULUŞTU

Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı

Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi

BAKSM 32. İFSAK KISA FİLM FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Çorbada Bizim de Tuzumuz Var

ELÇİ’NİN İFTARINA YOĞUN İLGİ

PENDİK’TE MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKTI

Özel Ege Bilim Okulları’ndan Matematiği Sevdiren Atölye

Tuzla Belediyesi’nden Konaşlı TOKİ ve çevresine ücretsiz ring hizmeti

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI

Yükleniyor

loading

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

DUnyanın en genç lideri olacak

GÖRÜŞ HABER 20 YAŞINDA

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

ELÇİ’NİN İFTARINA YOĞUN İLGİ

BAŞKAN VEKİLİ ERAY KARADENİZ, PERSONELİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

ÇAYKARALILAR BAŞKANINI SEÇTİ

KARTAL KAYMAKAMI YETİMLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

ANAHTAR PARTİ KARTAL İFTAR VERDİ

KASTAMONULULAR İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

EĞİTİM CAMİASI KARTALLILARI İFTARDA BİR ARAYA GETİRDİ

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İFTARDA BULUŞTU

ÜNAL İLERİ MERHUME ANNESİ VE EŞİ İÇİN KURAN OKUTTU

ÇANKIRILILAR DERNEĞİNDEN EĞİTİME DESTEK

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17