• BIST 100

    11046,50%0,42
  • DOLAR

    41,30% 0,02
  • EURO

    48,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4903,74% 0,40
  • Ç. ALTIN

    7988,21% 1,27

KARTAL ADD DEVRİM ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal şube başkanı Hülya Arkan ve yönetim kurulu üyeleri Kartal Meydanı Atatürk anıtı önünde devrim şehitlerini unutmadıklarını göstermek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

GÜNDEM 31.01.2025 19:04:00 0
KARTAL ADD DEVRİM ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

2025 Yılı Adalet ve Demokrasi Haftası’nda da, Batı Emperyalizmi ile hain işbirlikçilerinin alçak cinayetleriyle katledilen Devrim Şehitlerimizi minnetle, özlemle, saygıyla anıyoruz.

 

12 Eylül 1980 faşist darbesi öncesi topluma korku salmak ve darbeye meşruiyet kazandırmak amacıyla işlenen seri siyasi aydın cinayetlerinin benzerleri, 10 yıl sonra, bu kez 12 Eylül düzenine ve hukukuna direnen Cumhuriyet aydınlarına yönelik olarak yine aynı güç odaklarınca ve aynı amaçla devreye sokuldu. 

 

Seri cinayetlerin özellikle Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu ve yöneticileri hedef alınarak başlatılan bu ikinci perdesi, 31 Ocak 1990 günü Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un Ankara’da şehit edilmesiyle açıldı. Aynı yılın 6 Ekim’inde kurucu üyemiz Doç. Dr. Bahriye Üçok katledildi. Sadece 2 yıl 3 ay sonra 24 Ocak 1993’de Kalpaksız Kuvvacımız Uğur Mumcu cinayetiyle sarsıldık milletçe. 21 Ekim 1999 sabahı ise hedef Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı idi.

 

Bütün bu cinayetlerin toplumda yarattığı büyük tepki ve duyulan tarifsiz acı nedeniyle her yıl 24 Ocak Uğur Mumcu ve 31 Ocak Muammer Aksoy cinayetleri arasındaki haftayı “Adalet ve Demokrasi Haftası”olarak değerlendiriyor, çeşitli etkinliklerle hem bu hain tertiplerin arka planlarını, nedenlerini ve sonuçlarını irdeliyor, hem de şehitlerimizin aziz hatıralarını yad ediyoruz.

 

 Kemalist Devrimci Ak saçlı Bilgemiz Prof. Dr. Muammer Aksoy, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinden uzaklaşılması, Laik Demokratik, Sosyal, Hukuk Devleti nitelikleri yok edilerek ülkemizin geleceğinin karartılması tehlikesinin farkında olan 49 Cumhuriyet Aydınıyla birlikte, 19 Mayıs 1989 tarihinde üyesi olmaktan onur duyduğumuz Atatürkçü Düşünce Derneğini kurdu. Derneğimizin kuruluşu, gördüğü yoğun ilgi ve etkili çalışmaları emperyal güçleri o kadar rahatsız etti ki, sadece 8,5 ay sonra Genel Başkanımızı katlettiler. Geçen 35 yılda gerçek katiller ve sahipleri her ne kadar bulun(a)mamış ise de, azmettiricinin Laik Cumhuriyeti, Kemalizm’i ve Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye idealini boğmak isteyen emperyalizm, tetikçilerin de kadim işbirlikçileri gerici faşist çeteler olduğu herkesin bildiği bir sır (!) olarak ortada duruyor.

 

Muammer Aksoy cinayetinin üzerine kararlılıkla gidilmediği için, kurucumuz Doç. Dr. Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun, Musa Anter cinayetleri ile sürdürülen bu emperyal vahşet Uğur Mumcu suikastı ile yeni bir boyut kazandı. Bütün yetkililer bu cinayeti tüm yönleriyle aydınlatacaklarına söz verdiler. Ama o “tuğla” bir türlü çekilemedi, o “duvar” bir türlü yıkılamadı.

 

Uğur Mumcu da o kadar çok hain odağın üzerine gitmiş, çanlarına ot tıkanıştı ki, O’nu da bu odakların her biri ya da hepsi birlikte öldürtmüş olabilir.  Emperyalizm, sonrasındaki Jandarma Genel Komutanımız Eşref Bitlis, Centilmen Devrimcimiz Ahmet Taner Kışlalı, yurtsever bilim insanımız Necip Hablemitoğlu, Diyarbakırlıların sevgilisi Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan cinayetlerinde olduğu gibi,  bu cinayetlerde de tetiği PKK terör örgütüne de çektirmiş olabilir, Hizbullah canilerine veya silah ve uyuşturucu kaçakçılarına da, Abdi İpekçi’yi öldürtüp Papa’yı vurduranları da kullanmış olabilir, Kemalist Cumhuriyet düşmanlarını, yahut 12 Eylül faşizminin kucağında büyüttüğü teokratik devlet özlemcilerini de.

 

Türk Ulusu, vatansever evlatlarını katleden alçakları asla unutmayacak, bir gün mutlaka hesabını soracaktır.

 

Başta Genel Başkanımız Muammer Aksoy ve Kalpaksız Kuvvacımız Uğur Mumcu olmak üzere yitirdiğimiz bütün canlarımızın manevi huzurlarında saygıyla eğiliyor, Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asarak “Yeniden Atatürk Cumhuriyeti”ne ulaşıp kanlarını yerde bırakmayacağımıza söz veriyoruz.

 

Ruhları şad olsun!

 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

GENEL MERKEZİ

 

Baba ve Oğullara Özel Balık Tutma Etkinliği

Mercan Caz Günleri başladı

Kartal’da Final Heyecanı Meydanlara Taştı

MERT POLAT GÜVEN TAZELEDİ

CHP KARTAL KONGRESİ DEVAM EDİYOR

KARTALLI KADINLAR, KADIN MECLİSİ’NDE SÖZ SIRASI SİZDE

PERSONELE İLK YARDIM EĞİTİMİ

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSLARI YENİ DÖNEME BAŞLADI

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN 3 YENİ PARK

20. Uluslararası Geleneksel El Sanatları Festivali Başlıyor

Kartal Zabıta Ekiplerinden Okul Kantinlerine Denetim

İNÖNÜ PARKI AÇILDI

ZABITA HAFTASI’NA ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK

AGAVE BİTKİSİ BEYLİKDÜZÜ’NDE ÇİÇEK AÇTI

Güllübağlar Antrenman Sahası Yenileniyor

İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Kırtasiye Desteği

BAŞARAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Ümraniye’de 21 Parkta Düzenlenen Çocuk Festivaline 44.500 Kişi Katıldı

Tuzla’da ilk ders zili Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda çaldı

Ayak Tenisi Turnuvası Pendik Millet Bahçesi’nde Gerçekleşti

BEYLİKDÜZÜ ZABITA EKİPLERİNDEN GIDA VE TRAFİK DENETİMİ

Yeni Eğitim Öğretim Yılına Eğlenceli Başlangıç

CHP’NİN 102 YILI KARTAL’DA ÇELENK SUNUMU İLE KUTLANDI

Kartal’ın Mahallelerinde Büyük Temizlik Hareketi

Esnafa Destek Devam Ediyor

Kartal Belediyesi’nden Mevlid Kandili’nde Vatandaşlara Hayır Lokması İkramı

KADRİ ATEŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ KARTAL KONGRESİ YAPILDI

YENİDEN REFAH’TA MEHMET KILINÇKAYA DEVRİ

İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINA GÜRSEL TEKİN ATANDI

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Irak güçleri Kerkük’e girdi

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

Usta sanatçı Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı

KADRİ ATEŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

AVUKAT KADRİ ATEŞ VEFAT ETTİ

Kartal Belediyesi Memur Personelinin Sosyal Denge Tazminatları Ödenmiyor!

BAHÇELİ YAZYURDU DERNEĞİNİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

İYİ PARTİ KARTAL’DAN BURSA ÇIKARTMASI

Zafer Partisinden Birinci Vazifen Mitingine Destek

Kartal 15 Temmuz'u Unutmadı

CHP PENDİK GENÇLİĞİ KAHVALTIDA BULUŞTU

PENDİK AŞUREYE DOYDU

KARTAL VE İSTANBUL AY YILDIZLA SÜSLENDİ

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0