Milli Eğitim Bakanından Kütüphane Açılışı

Milli Eğitim Bakanından  Kütüphane Açılışı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Başkan İsmet Yıldırım, karne dağıtım gününde Ümraniye Belediyesi ve Halkbank iş birliğiyle Halkbank Ortaokulu ve Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Yeni okullarına kavuşan öğrenciler, hem karne sevincini hem de yeni eğitim yuvalarının heyecanını bir arada yaşadı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, karne dağıtım gününde Ümraniye Belediyesi ve Halkbank iş birliğiyle yapılan Halkbank Ortaokulu ve Kütüphanesi’nin açılışı için Ümraniye’deydi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın ev sahipliğinde gerçekleşen okulun açılış törenine İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, İlçe Kaymakamı Yüksel Çelik, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ilçe yönetimi, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 “Bu ülke bir eğitim devrimi yapmış diye örnek ülke olarak okutulur”

Ortaokulun açılışı ve karne dağıtım töreninde bir konuşma gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son 20 yılda Türkiye’nin eğitimde büyük bir dönüşüm yaşadığını vurgulayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 22 yıllık liderliğinde eğitim her zaman öncelikli bir alan oldu. Bugün 20 yılda sınıf ve öğretmen sayısını ikiye katlamış bir ülke konumundayız. Eğitimdeki bu ilerlemeler, dünya çapında bir başarı olarak gösterilir” dedi.

Bakan Tekin, geçmişte öğrencilerin kırtasiyelerde ders kitabı kuyruğuna girdiğini hatırlatarak, “Bugün bilgiye erişim ve fırsat eşitliği sağlandı. Öğrencilerimiz ücretsiz kitaplarına kolayca ulaşabiliyor. 2002’ye kıyasla sınıf ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısında büyük ilerleme kaydettik. Bugün sınıflarımızın teknolojik altyapısıyla dünyada örnek gösteriliyoruz. Neredeyse tüm sınıflarımızda etkileşimli tahtalar var. Öğretmenlerimiz EBA üzerinden dünyanın en büyük eğitim içeriklerine erişebiliyor” dedi.

Eğitimdeki yeniliklerin yanında teknoloji bağımlılığı gibi sorunlara da odaklandıklarını belirten Bakan Yusuf Tekin, “Okullarda bu konudaki tehditleri araştırıyor, öğrencilerimizi bilinçlendirecek adımlar atıyoruz. Ayrıca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli de uygulanmaya başladı. Bu modelle birlikte mesleki ve teknik eğitime öncelik verdik. Ekonomik kalkınma için nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Ayrıca ailelerimizi ve öğretmenlerimizi sürece dahil eden yeni uygulamaları hayata geçiriyoruz. Araştırmalarımızda çocuklarımızın karşı karşıya olduğu en büyük tehdidin teknoloji bağımlılığı olduğunu gördük ve bu konuda bilinçlendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

“Ümraniyelilere verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Okulun açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Açılış törenimize hepiniz hoş geldiniz. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini tamamlayan tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bu süreçte büyük emek veren öğretmenlerimizi ve her zaman destek olan velilerimizi de kutluyorum” dedi.

Başkan Yıldırım’dan Yeni Bir Okul Müjdesi

Başkan Yıldırım, “Bugün burada sadece bir okul açılışı yapmıyoruz; aynı zamanda Ümraniyelilere verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve başladığımız günden bu yana Ümraniye’deki okul sayısını artırmayı en önemli hedeflerimizden biri olarak belirledik. Bu amaçla yeni kaynaklar ürettik, önemli iş birliklerine imza attık ve bugün Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle 6 yeni okulu Ümraniye’mize kazandırmış bulunuyoruz. Bu okullarımızdan yedincisi ise inşallah Cemil Meriç Mahallesi’nde hayat bulacak. Okullarımızı yalnızca birer eğitim yuvası değil, aynı zamanda birer sanat ve bilim merkezi haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Modern sınıflarla birlikte kapalı spor alanları kazandırmak için çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz, 36 kişilik sınıfları 22 kişiye düşürmek oldu. Bugün itibarıyla bu hedefte önemli bir yol katettik. Ancak daha yapacak çok işimiz var. Ümraniye’de sınıf mevcutları 30 kişiye düşene kadar, ilçemize yeni kütüphaneler kazandırana kadar durmak yok, yola devam. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese, tüm ustalarımıza ve Sayın Bakanımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte daha güzel bir gelecek inşa edeceğiz” dedi.

Öğrenciler Okullarına Kavuştu

7.572 metrekare kapalı alandan oluşan, modern altyapısı ve geniş olanakları ile dikkat çeken 1.000 öğrenci kapasiteli okul, Ümraniye’deki eğitim kalitesini bir üst seviyeye taşıyacak. 32 derslikten oluşan okul, 210 kişilik konferans salonu, 200 kişi kapasiteli kütüphane, fen ve bilgisayar laboratuvarları, teknoloji tasarım atölyesi, müzik ve görsel sanatlar derslikleri gibi birçok modern altyapıyı bünyesinde barındırıyor. Okul, öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarına yönelik kantin ve yemekhane gibi alanlarıyla tam donanımlı bir eğitim merkezi olma özelliği taşıyor. Ayrıca bahçe zemini altına yapılması planlanan kapalı spor salonu tamamlandığında öğrencilerin kullanımına açılacak.

Açılış töreninin ardından Bakan Yusuf Tekin ve Başkan İsmet Yıldırım, sınıfları dolaşıp öğrencilere karnelerini dağıtarak iyi tatiller dileklerini iletti.



Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Irak güçleri Kerkük’e girdi

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

Usta sanatçı Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı

BAYRAM BEKAR BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

OĞUZHAN BAYRAK GÜVEN TAZELEDİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pendik’te Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik Bayramı Törenlerle Başladı

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

ZİYA ÜNKER’DEN TÜRKAN KURTULMAZ’A ZİYARET

Deprem Kapıda, Yazılım Sömürüsüne Dur De!

AV. TÜRKAN KURTULMAZ GÜVEN TAZELEDİ

AV. Türkan Kurtlmaz Güven Tazeledi

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

BAYRAM BEKAR BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

“Tımarhane Hademesi” Kartallı Seyircisiyle Buluştu

BEYLİKDÜZÜ’NDE ENGELLERİ KALDIRAN DOSTLUK PROJESİ

KÂĞITHANE’DE YAŞAM BECERİ ATÖLYELERİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ

MHP PENDİK GÜCÜNE GÜÇ KATTI

OĞUZHAN BAYRAK GÜVEN TAZELEDİ

EKREM İMAMOĞLU’NA SEVGİ SELİ

ÖZGÜR ÖZEL’DEN PENDİK ÇIKARTMASI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pendik’te Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik Bayramı Törenlerle Başladı

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

KARTAL'DA YILSONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Kartal Belediyesi’nden 19 Mayıs’a Yakışır Kutlama: Spor ve Sanatla Dolu Bir Bayram

BEYLİKDÜZÜ’NÜN ÖZEL SPORCULARI MASA TENİSİNDE TER DÖKTÜ

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Niloya, "Yürüyen Çalı" ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor

Kartal Belediyesi’nden Nefes Farkındalık Semineri

ZİYA ÜNKER’DEN TÜRKAN KURTULMAZ’A ZİYARET

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ BAKSM’DE SERGİLENİYOR

Disleksi Nedir, Ne Değildir?

Kartal’da Engeller Değil Çözüm Yolları Konuşuldu

Kartal Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde Her Ay 244 Vatandaş Eğitim Alıyor

Engelsiz Şenlikte Gönüllerince Eğleniyorlar

Kartal Belediyesi’nden Besin Alerjisi Farkındalığı Etkinliği

Prof. Dr. Oğuz Özyaral’dan Bahar Alerjisi Uyarısı

SPORCULAR 8. KEZ ŞEHİTLER İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

AÇEM Yıl Sonu Gösterileri Başladı

ANNELER GÜNÜ’NÜ DOĞAYLA İÇ İÇE GEÇİRDİLER

Hastalık Değil Farklılık

Yükleniyor