10701,62%0,57
42,25% 0,05
49,19% 0,45
5743,95% 0,82
9495,72% 2,11
Gençlerin afetlere dair deneyim ve bakış açılarını ortaya koymaları, sorunları tartışarak çözüm önerileri geliştirmelerinin hedeflendiği zirveye Türkiye'nin farklı illerinden seçilen 50 gencin yanı sıra çeşitli kamu kurumlarından personeller ve konu ile ilgili STK’larda faaliyet yapan gönüllüler katıldı. Pendik Belediyesi tarafından Avrupa Birliği Erasmus+ (KA154) Gençlik Katılımı Programı desteğiyle hayata geçirilen "Doğal Afet Yönetimine Genç Bakış Projesi"nin final etkinliği olan "Afet Yönetimine Genç Bakış Zirvesi" geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
6 Şubat Kahramanmaraş Depremi’nin ardından gençlerin afetlere dair deneyimlerini ve bakış açılarını ortaya koymak, sorunları tartışarak çözüm önerileri geliştirmek ve bu önerileri karar alıcılara ulaştırmak amacıyla gerçekleştirilen zirveye Türkiye'nin farklı illerinden seçilen 50 gençle birlikte çeşitli kamu kurumlarında görev yapan personeller ve konu ile ilgili STK’larda faaliyet gösteren gönüllüler katılım sağladı. Katılımcılar, afet yönetimi süreçlerine genç bakış açısıyla katkı sunmak amacıyla düzenlenen atölyelerde fikirlerini paylaştı. Zirve kapsamında AFAD Daire Başkanı Gökhan Yılmaz, Afet Riski Kapsamında “Marmara Depremi” başlıklı sunumunu gerçekleştirirken İTÜ Öğretim Üyesi Dr. Ömer Kamacı, Türkiye’de Afet Yönetimi başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz yıl çalıştay düzenlenmişti
Proje kapsamında geçtiğimiz yıl ekim ayında Pendik Belediyesi Gençlik Kampı’nda üç gün süren “Gençlik Çalıştayı” gerçekleştirilmişti. Çalıştayda gençler, afet öncesi hazırlık, afet anı yönetimi ve afet sonrası iyileştirme süreçleri üzerine tartışarak raporlar hazırlamıştı.


