Celil Boz

Tarih: 30.06.2025 13:38

KILIÇTAROĞLUNA MEKTUP

Facebook Twitter Linked-in

Neden böyle bir yazıyı kaleme aldığımı, gündemde nelerin var olduğunu herkes biliyor.

            Sayın Kılıçtaroğlu, on üç sene CHP’nin başında bulundunuz.  “Dürüst insandır ülke için çalışıyor, hak yemez, hukuk bilir, halk adamıdır, haktan ve halktan yanadır, kendi çıkarını değil de milletin çıkarını korur,” dedik destekledik. Her seçim sonrası hüsrana uğradık. Hep yenildiniz. “Ekmek için Ekmelettin,” vizyonunuzun seviyesini göstermişti. Onu bir yol kazası olarak kabul edip desteklemeye devam ettik. Sonraki seçimlerde büyük umutlarla destekledik biz hep yıkılan taraf olduk. Son cumhurbaşkanlığı seçiminizde o akşam çıkıp seçim sonuçlarından sonra bir açıklama yapıp bu görevi bıraktığınızı, bu işi beceremediğinizi açıklamanızı beklerken koltuğa silikonla yapıştığınızı gördük.

            O zaman sizin halktan yana değil de koltuktan yana, kendi çıkarınızdan yana olduğunuzu gördük. Siyaset bir mücadele alanıdır. Ankara-İstanbul yürüyüşünden başka bir tepkisi olmayan bir siyasi eyleminiz olmadı. RTE’nın beğenmediğin her eylemine, sözüne: “Bu doğru değil,” cümlesinden başka bir tepki göstermediniz. Yapılan her yanlışlığı “tahin-pekmez” kıvamında ve tadında yuttunuz, ülkenin bu hale gelmesine neden oldunuz.

Kurultayda yenildiniz. Yeni bir ruh kazandı CHP. Halk tetikleyici bir güç ile kendine gelmeye başlamış iken yapılanların doğru olmadığını söylemeye başladınız. Dün size düşman olanların bugün dost olarak arkanızda durabileceğini düşünebilmeniz vizyonsuzluğunuzun belirgin bir örneği değil mi? CHP’ye kayyum atanacak denildiğinde bu halkı düşünüp: ”Kurultayda bir sıkıntı yoktur,” deyip gönlümüzdeki yerinizi korumadınız.

Evrendeki karadelikler, tüm gök cisimlerini hatta ışığı bile yutmaktadırlar. RTE siyasetin karadeliğidir. O kendisine azılı rakip olan herkesi yutmasını becerebilmiş bir siyasetçidir. Örnekleri bilirsin de ben gene de birkaçını yazayım: Devlet Bahçeli, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Meral Akşener, Sinan Oğan. Siz de yumuşayıp onun çekim alanına girdiniz, onun kanallarını beğenip oralarda boy göstermeye başladınız. Yakında bu toplum sizi de AKP saflarında görme mutluluğu yaşarsa hiç de şaşırmamak gerekir. Gidişiniz karadeliğe doğru, yöneliminiz çıkarlarınıza doğru. Kayyum atanacaksınız diye beklemeyin, bu millet sizi onurlu bir kişi olarak tanıdı, bu onuru sarstınız yerlere indirmeden kendinize geliniz lütfen.

Celil Boz.      (celilboz@yahoo.com)

Eğitimci Sosyolog

29/06/2025


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —